• HOME
  • BIO
  • MUSIC
  • ARTISTS
  • MERCH
CHILLOW LOGO POSITIEF

BIOGRAFIE

LowG groeide op met een oudere broer die een echte hiphop-fanaat was. In de lagere school luisterde hij al naar de ‘classics’ en niet veel later begon hij zijn liefde voor de underground te ontwikkelen. Op 15 jarige leeftijd besliste LowG om zelf iets met hiphop te gaan doen. Hij begon met zijn vrienden wat te “freestylen” en na verloop van tijd begon hij zijn eigen teksten te schrijven. Het duurde niet lang voor hij in jeugdhuizen en lokale zaaltjes optredens begon te doen.Na enkele van die optredens sloot hij zich aan bij vzw De Stroate. Daar leerden de leden hem zijn 'freestyle-skills' verder uit te bouwen.

 

Na slechts 3 maanden oefenen, schreef Low G zich in in de voorronde van 'Bestn vant Westn'. Hij won die voorronde met glans en kon zo meedoen met de “Bestn vant Westn” 2016. Hij won uiteindelijk deze editie!Door de positieve feedback besliste hij om mee te doen met EOW Antwerpen 2017. Doordat hij deze avond won, mocht hij meedoen met de Belgische finale in Brussel en daar nam hij ook de beker mee naar huis.In september deed hij weer mee met Bestn vant Westn en toen moest hij zich tevreden stellen met een tweede plaats.Nog geen maand later vertrok hij naar Praag om deel te nemen aan de wereldfinales van End Of The Weak. Hij werd, als jongste deelnemer ooit, 7e in de wereldfinales.Wanneer hij terugkeerde besloot LowG nog eens in de battles te stappen en deed hij mee met Red Bull Bekvechten en veroverde hij de 2de plaats met als gevolg dat hij werd uitgenodigd op STUBRU om een freestyle te “spitten”.Deze opeenvolgende successen motiveerden Low-G om eindelijk eens aan een eigen EP te beginnen werken.

 

Terwijl hij de battle scene verkende, begon LowG aan zijn eerste soloproject. Hij wou samenwerken met mensen uit zijn eigen kring en zijn eigen netwerk en dat bracht een zekere charme met zich mee.In 2018 was het project afgerond. Het werd goed onthaald en veel mensen reageerden positief op LowG's eerste EP, die hij 'Van Oudn Stempel' noemde. Hiermee wilde hij aantonen dat alle tracks old school-based zijn. Hij geniet ervan om zijn tracks 'rugged and raw' te houden.Hij begon ook een resumé optredens te verzamelen. De eerste optredens waren nogal ruig.

 

Hij merkte snel op waar hij goed in was en probeerde die houding te perfectioneren. Op een jaar tijd is er veel veranderd. Dat merk je ook aan de shows en aanvragen die hij de laatste maanden kreeg.Ondertussen deed hij al het voorprogramma van Brihang, Blu Samu, Uberdope en een drietal keer Stikstof (met oa Zwangere Guy). LowG is iemand die met veel attitude op een podium stapt, maar die niet vergeet om respect te tonen voor de mensen rond hem.

 

Recent (2019) nam hij contact op met Catharsis-productions (www.catharsis-productions.com) en Chillow, waarmee hij enige tijd geleden na een show eens aan de praat raakte. Meningen werden gedeeld en van het een kwam het ander. Bij deze kunnen wij u melden dat deze samenwerking nu effectief tot stand is gekomen en hebben ze meteen al een eerste single gemaakt met bijhorende video die op 22 april 2019 uitkomt.In 2019 en 2020 hebben LowG en Chillow hard gewerkt en gesleuteld om een gemeenschappelijke stijl te vinden en die te perfectioneren. LowG ging op dat moment door een moeilijke periode. Chillow motiveerde hem om verder te gaan en zijn gevoelens neer te pennen. Hier kwam hun eerste single ‘Utgesproken’ uit voort. ‘Utgesproken’ werd goed onthaald bij veel jongeren en haalde zelfs Studio Brussel. Niet veel later beslisten ze om KGA2 de wereld in te sturen. Deze track bevatte meer punchlines dan ‘Utgesproken’ en kondigt de sfeer van de EP goed aan. Nog geen maand later werd het tijd voor hun eerste EP : ‘WOARDE’.

De G staat voor GESKIFT

Picture by Catharsis-productions

Bestn vant westen 2016, EOW 2017

CYPHEREN met oa. Zwangere Guy

Nightshop chez Madeleine

Te gast in Generations FM Paris