CHILLOW LOGO POSITIEF

BIOGRAFIE

Op 11 jarige leeftijd kwam Lowie D. voor de eerste maal in aanraking met hiphop. Hij was meteen fan van het genre toen zijn oudere broer en zus de classic hiphop nummers van oa. BIG, 2pac, Eminem en Snoop Dogg speelden. Hij rapte toen al al hun teksten mee.


Op 15 jarige leeftijd besliste Lowie om er iets meer mee te gaan doen. Hij begon met zijn vrienden op straat wat te “freestylen” en eigen teksten te schrijven. Het duurde niet lang voor hij in jeugdhuizen en locale plaatsen optredentjes begon te doen.

Na enkele van die optredens sloot hij zich aan bij vzw De Stroate. Daar leerden de leden hem zijn 'freestyle-skills' verder uit te bouwen. Na slechts 3 maanden oefenen, schreef Low G zich in in de voorronde van 'Bestn vant Westn'. Hij won die voorronde met glans en kon zo meedoen met de “Bestn vant Westn” 2016. Hij won uiteindelijk deze editie!

Door de positieve feedback besliste hij om mee te doen met EOW Antwerpen 2017. Doordat hij deze avond won, mocht hij meedoen met de Belgische finale in Brussel en daar nam hij ook de beker mee naar huis.

In september deed hij weer mee met Bestn vant Westn en toen moest hij zich tevreden stellen met een tweede plaats.

Nog geen maand later vertrok hij naar Praag om deel te nemen aan de wereldfinales van End Of The Weak. Hij werd, als jongste deelnemer ooit, 7e in de wereldfinales.

Wanneer hij terugkeerde besloot LowG nog eens in de battles te stappen en deed hij mee met Red Bull Bekvechten en veroverde hij de 2de plaats met als gevolg dat hij werd uitgenodigd op STUBRU om een freestyle te “spitten”.

Deze opeenvolgende successen motiveerden Low-G om eindelijk eens aan een eigen EP te beginnen werken.Terwijl hij de battle scene verkende, begon LowG aan zijn eerste soloproject. Hij wou samenwerken met mensen uit zijn eigen kring en zijn eigen netwerk en dat bracht een zekere charme met zich mee.

In 2018 was het project afgerond. Het werd goed onthaald en veel mensen reageerden positief op LowG's eerste EP, die hij 'Van Oudn Stempel' noemde. Hiermee wilde hij aantonen dat alle tracks old school-based zijn. Hij geniet ervan om zijn tracks 'rugged and raw' te houden.

Hij begon ook een resum optredens te verzamelen. De eerste optredens waren nogal ruig, maar LowG leerde snel zijn eigen stijl verder ontwikkelen. Hij merkte snel op waar hij goed in was en probeerde die houding te perfectioneren. Op een jaar tijd is er veel veranderd. Dat merk je ook aan de shows en aanvragen die hij de laatste maanden kreeg.

Ondertussen deed hij al het voorprogramma van Brihang, Blu Samu, Uberdope en een drietal keer Stikstof (met oa Zwangere Guy). LowG is iemand die met veel attitude op een podium stapt, maar niet vergeet om respect te tonen voor de mensen rond hem.

Recent (2019) nam hij contact op met Catharsis-productions (www.catharsis-productions.com) en Chillow, waarmee hij enige tijd geleden na een show eens aan de praat raakte. Meningen werden gedeeld en van het een kwam het ander. Bij deze kunnen wij u melden dat deze samenwerking nu effectief tot stand is gekomen en hebben ze meteen al een eerste single gemaakt met bijhorende video die op 22 april 2019 uitkomt.

Aan de hand van deze single wil Catharsis-productions Low-G verwelkomen en de deur openen naar veel meer nieuws. Zo zijn er ook al enkele samenwerkingen met andere artiesten in de maak. Nog veel meer om naar uit te kijken dus!

De G staat voor GESKIFT

Picture by Catharsis-productions

Bestn vant westen 2016, EOW 2017

CYPHEREN met oa. Zwangere Guy

Nightshop chez Madeleine

Te gast in Generations FM Paris