• HOME
  • BIO
  • MUSIC
  • ARTISTS
  • MERCH
CHILLOW LOGO POSITIEF

BIOGRAFIE

1999
Hoewel het toen strikt genomen nog niet zijn artiestennaam was, begint Walter zijn toekomstig alter ego al eer aan te doen. Zijn eerste rap verse gaat over één van zijn eerste liefdes en over hoe ze waarschijnlijk mega lesbisch was (aangezien zij niet even zot was van hem). Zowat de hele klas kende het na die ene speeltijd al van buiten, mooi begin van een hobby die later uit de hand zou lopen. Sorry, Julie.

WALTER EGO

Picture by Catharsis-productions

Bestn vant westen 2016, EOW 2017

2002-2006
Na jarenlang 'tekst battles' te doen op online hiphop forums, beslist Walter Ego om zowat zijn hele sociale omgeving 100 Belgische frank te vragen om een micro te kunnen kopen. Daarmee wordt uiteindelijk in de living van zijn ouders een eerste demo opgenomen, die iets later per toeval in de handen valt van Sliek de Zeesterre en zijn broer dFonk (die in 2003 een lokale hit scoorden met Up & Neere). Die zien er wel wat in en samen wordt er een track opgenomen: het inspirerende ’tis e Slette’. Er worden stappen gezet voor een volledig project met de Blankenbergse Piereplakker, maar door creatieve meningsverschillen neemt iedereen uiteindelijk weer afscheid van elkaar.

 

2005 - 2006
Walter Ego neemt deel aan live battles in de Pit (Koksijde), hij wint uiteindelijk de 2006-editie. Hij ontmoet West-Vlaamse mc’s zoals Samoerai, Que, Tovenoare, Koenda en Rookwalm.

2010-2012
Na jaren van relatieve stilte krijgt Walter Ego een groep Britse filmstudenten zo ver om een week naar zijn thuisstad Nieuwpoort af te zakken om een clip op te nemen. Het wordt gemaakt voor het nummer Rode TL’s, waarin een verhaal wordt verteld over een relatie tussen een jonge man en een tippelaarster die fout afloopt. De video wordt uiteindelijk opgepikt door een productiehuis dat een VRT-programma voorbereidt waarin Vlaamse rappers samen gezet worden met de coryfeeën van het Vlaamse lied, waarna ze een nieuwe versie maken van een lied uit elkaars repertoire. Meevaller bovenop meevaller: Walter ontmoet zo Raymond van het Groenewoud en zijn versie van ‘Meisjes’ (met Brahim) wordt uiteindelijk frequent gedraaid om MNM en Radio 1.

2013 - 2018
Walter Ego trekt zich een hele tijd terug en geeft, omdat hij nog steeds zijn artistieke richting niet lijkt te vinden, voorrang aan een carrière in media sales. Buiten een aantal sporadische features (zoals met Baadasssss, Brihang en ’t Hof van Commerce) gebeurt er niet veel. Wél start er een belangrijke vriendschap met Chillow, waaruit meteen een nummer met Jeffrey Jefferson en Flip Kowlier ontstaat. Het heeft een aantal jaren gekost maar uiteindelijk wakkert Chillow de drive weer aan die Walter kwijt was. Ze beginnen steeds vaker in de studio te duiken en werken aan Walter Ego zijn jeugddroom: simpelweg kwalitatieve hiphop maken. De eerste tracks voelden zodanig veelbelovend dat ze alles naar een volgend niveau trokken en besloten om een volledig album te maken samen, dat steeds meer op een soort levenswerk begint te lijken. Onderweg deelde Walter Ego het Gentse Polé Pole podium met Flip Kowlier, Brihang, Bringhim en NTREK voor een "Jefferson 'n Chillow" show. Daarnaast kwam hij nog op het nieuwe NTREK album ‘Calping’ te staan waar hij na hun release gast is op hun voorprogramma’s voor Uberdope en Zwangere Guy, respectievelijk in een volle Vooruit en een volle AB.

Najaar 2019
De eerste single releases van het Walter Ego & Chillow project staan gepland, oedjemoklooooaaarrrr...

2007-2008
Ondertussen als student in het exotische Leuven begint Walter Ego aan volwaardige nummers te werken (en leert zichzelf noodgedwongen beats maken, geïnspireerd door de Britse Grime). Hij schopt het met die eerste tracks tot de halve finale van Westtalent, de West-Vlaamse demowedstrijd. Hij wordt uiteindelijk niet geselecteerd voor de finale en stormt daarom het jurykot binnen om uitleg te vragen over waarom andere rappers “die niet eens kunnen spitten” wél door mochten. Het Ego groeide, het groeide snel. Hij produceert uiteindelijk Woater&Illetrriek - een album van een 14-tal tracks. Dat materiaal laat hem toe om meer podiumervaring op te doen (vergezeld door Alain Verlinde en DJ Damented - Killa Tactics) en hij wordt door Mellow P uitgenodigd om op de Hop (Studio Brussel) langs te komen.

arrow2
arrow2

Klik voor de tracks